Hírek sport

Nincs kegyelem az UEFA-nál, nem mehet Eb-re a rasszista focista

Alan Harvey/SNS Group via Getty Images
Alan Harvey/SNS Group via Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította Ondrej Kudela fellebbezését, így a Slavia Praha védője az Európa-bajnokságon sem léphet pályára.

A cseh futballistát azért kapott tízmeccses eltiltást, mert a Rangers FC elleni március 18-i Európa Liga-nyolcaddöntőn rasszista jelzőket használva szidalmazta Glen Kamarát, a skót bajnokcsapat színes bőrű játékosát. Kudela ugyan eltakarta a száját az esetnél, így nem lehetett leolvasni a szájáról, mi hangzott el, de a Rangers játékosainak reakciója egyértelművé tette, mi történt.

Kapcsolódó
Nagy balhéval búcsúzott a Rangers az Európa Ligától
A Slavia Praha játékosa valamit az ellenfél fülébe súgott, percekig ment miatta a lökdösődés, ordítozás.

Az UEFA közleménye szerint az eltiltás nemcsak az európai kupamérkőzésekre érvényes, hanem minden nemzetközi mérkőzésre, így az Eb-re is. Kamara egyébként az öltözőfolyosón nekitámadt Kudelának, így őt is három meccsre elmeszelték, míg Kemar Roofe négy meccset kapott a horrorisztikusra sikerült belépőjéért.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik