Hírek sport

Foci-Eb: újra lehet jegyet venni a budapesti meccsekre, karszalag is kell majd a Puskásba

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az európai szövetség (UEFA) újabb belépőket tett elérhetővé a jövő hét pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire, így a budapesti találkozókra is.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint szerdától lehet ismét jegyeket venni az UEFA felületén a kontinensviadalra (a részletekről itt olvashat). A jegyeket ezúttal a jelentkezés sorrendjében értékesíti az UEFA. Pénteken pedig azok a szurkolók kapnak lehetőséget belépők vásárlására, akik idén májusban visszaváltották jegyeiket.

Mivel csak korlátozott számban érhetők el a belépők, nem garantált, hogy minden igénylő jegyhez jut.

A Puskás Arénában június 15-én 18 órától Portugáliával, 19-én pedig 15 órától Franciaországgal játszik a magyar válogatott. Június 23-án Budapesten rendezik a címvédő portugál és a világbajnok francia csapat találkozóját 21 órától, majd a csoportkör befejezése után június 27-én egy nyolcaddöntőnek is a Puskás Aréna ad otthont. A budapesti meccsek mellett az Eb más mérkőzéseire is kaphatók lesznek még belépők.

A rendezők közül egyedül Magyarország ígért telt házas meccseket.

Kapcsolódó
Durván kivételezik a kormány a foci Eb-re érkező külföldiekkel
Védettségi igazolvány nélkül is megszállhatnak szállodában és ehetnek beltéren.

Az MLSZ egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a Puskás Arénában a belépéshez az érvényes jegy mellett védettségi igazolványra is szükség van.

„Fontos, hogy a plasztikkártyát és a mobil applikáción bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik. A meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat. A védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni. Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki kiemelte, mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át.

A tájékoztatás szerint

  • a Groupama Arénánál a Sas-szobor mellett,
  • a Városligetben a Dózsa György úton és
  • a Papp László Budapest Sportarénánál lehet hozzájutni a karszalagokhoz, amelyek elengedhetetlenek a belépéshez a Puskás Arénába.

Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8 órától 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak. Minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet belépni, azaz aki több mérkőzésre is váltott jegyet, annak újra be kell mutatnia a védettségi igazolását.

„A legnagyobb sorok várhatóan az Aréna közelében lesznek, javasoljuk mindenkinek a másik két helyszín igénybevételét, lehetőleg már a mérkőzések napja előtt! A meccsek kezdése előtt nagy sor várható!” – fogalmazott Sipos, aki hozzátette, a külföldről érkező szurkolók a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. „A kiskorú drukkerek igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket”.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik