Hírek sport

Hiába sértődtek meg az oroszok, a dánok nem engedik be a drukkereiket

Dimitar DILKOFF / POOL / AFP
Dimitar DILKOFF / POOL / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közbenjárása ellenére Dánia változatlanul tartja magát ahhoz, hogy nem engedi be az országba az orosz szurkolókat, akik a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság június 21-én, Koppenhágában sorra kerülő dán-orosz csoportmérkőzésén szeretnének drukkolni.

A dán hatóságok a koronavírus-járvány miatt beutazási korlátozásokat rendeltek el, ennek értelmében az Európai Unión kívülről érkezőket nem engedik be az országba. Ez arra a mintegy két és félezer orosz szurkolóra is vonatkozik, aki már megváltotta a jegyét a dánok elleni meccsre.

Kapcsolódó
Végleges a szlovák keret, bekerült a Fradi játékosa is
Szlovákia az utolsó pillanatig kivárt a kerethirdetéssel.

Az orosz válogatott a csoportkörben ezt az egy találkozóját játssza idegenben, a belgákkal és a finnekkel Szentpéterváron csap össze.

Az orosz futballszövetség sértődötten reagált Dánia döntésére, és az UEFA-hoz fordult, a kontinentális szövetség azonban nem tudta elérni, hogy a dánok kivételt tegyenek az Eb-meccsre elutazni kívánó szurkolókkal.

A jelenleg érvényben lévő határátlépési korlátozások alól Dánia nem adott felmentést

– válaszolt a Reuters brit hírügynökség érdeklődésére szerdán az UEFA.

A dán kulturális minisztérium szóvivője azt mondta, a beutazási korlátozások az orosz drukkerekre is vonatkoznak, de ez egy általános rendelkezés, és nem politikai döntés, írja az MTI.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik