Hírek sport

„Szeretnénk utoljára kijönni a buliból, részegen és elégedetten”

Janek Skarzynski / AFP
Janek Skarzynski / AFP

Érdekes nyilatkozatot tett Zbigniew Boniek, a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a Radio Zet vendégeként érzékletesen írta le, mit vár az Európa-bajnokságtól.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés
Marco Rossi szerint ha ilyen állapotban beteszi a keretbe, veszélybe sodorta volna az egész pályafutását.

A sportvezetőtől megkérdezték, mi a célja a lengyeleknek az Eb-n, mire ő kijelentette, hogy szeretnék megnyerni a tornát.

Az Európa-bajnokság olyan, mint egy diszkó, ahol 24 zenekar játszik. A leggyengébbeket éjfélkor kirúgják, a következőket hajnali kettőkor küldik haza. De a legjobbak reggelig szórakoznak. Szeretnénk utoljára kijönni a buliból, részegen és elégedetten.

Boniek elismerte, hogy a felkészülési mérkőzések cseppet sem izgatják, és azt is elárulta, hogy Paulo Sousa szövetségi kapitány hasonló hozzáállással rendelkezik.

„Ez a csapat nagyon lazán készülhet az Eb-re. Egyedül a sérülések aggasztanak” – tette hozzá.

Lengyelország eddig a 2016-os Eb-n szerepelt a legjobban, amikor a negyeddöntőben búcsúzott, és végül az 5. lett.

„Cél, hogy ennél jobbak legyünk, márpedig ez elődöntőt jelentene. Történelmi siker lenne” – mondta.

A válogatott kedden, Wroclawban 1-1-es döntetlent játszott az oroszokkal, legközelebb 8-án Izlandot fogadja Poznanban. Az Európa-bajnokság E csoportjában sorrendben Szlovákia, Spanyolország és Svédország lesz az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés

Lengyelország – Oroszország 1-1 (1-1)
gól: Swierczok (4.), illetve Karavajev (20.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik