Hírek sport

Tragikus haláleset miatt tartott megemlékezést a portugál válogatott

Eugene Odinokov / Sputnik via AFP
Eugene Odinokov / Sputnik via AFP

Csütörtökön este megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott, amely első edzését egy megemlékezéssel kezdte pénteken.

A reggeli tréningen a csapat összegyűlt és egy Neno nevével ellátott mezzel emlékeztek meg a korábbi portugál válogatott kapusra, aki június 10-én váratlanul meghalt.

Neno (teljes nevén Adelino Augusto da Graca Barbosa Barros) 1962. január 27-én született, a Barreirense csapatában nevelkedett, majd profiként szerepelt a Vitória Guimaraes (1984–1985, 1988–1990, 1995–1999), a Benfica (1985–1987, 1990–1995) és a Vitória Setúbal (1987–1988) színeiben.

Legnagyobb sikereit a Benficával érte el, amellyel 1987-ben, 1991-ben és 1994-ben is bajnok lett). A válogatottban kilenc alkalommal léphetett pályára.

A legjobb ember, akivel valaha találkoztam a futball világában. Senki sem hasonlított a kedves és nagyszerű barátomhoz. Mindenkinek hiányozni fogsz, akik ismertek, Neninho. Nyugodj békében

emlékezett rá a portugálok korábbi kiváló futballistája, Paulo Futre.

Portugália kedden, a Puskás Arénában játszik majd a társházigazda magyarokkal, majd jövő szombaton, Münchenben a németekkel csap össze, a csoportkört pedig – ismét a Puskás Arénában – a világbajnok franciák ellen zárja június 23-án.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik