Hírek sport

Belügyi fenyegetés az örömünnepre készülő a horvát drukkereknek

DIMITAR DILKOFF / AFP
DIMITAR DILKOFF / AFP

Ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a tereken, mert kockázatos! – figyelmeztetett Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője szombaton, utalva arra, hogy megkezdődött a foci-Eb, és nagyok az elvárások a horvát válogatottal szemben.

Bozinovic elmondta, hogy továbbra is legfeljebb száz főig lehet látogatni nyilvános rendezvényeket, a vendéglátóhelyek teraszaraira pedig külön szabályozások vonatkoznak. A kávézókban és bárokban tilos a beltéri kiszolgálás, ugyanakkor a válságstáb meghosszabbította a nyitva tartás idejét, a korábbi 23 óra helyett éjfélig.

A horvát sajtó arról írt, hogy több város is szurkolói összejöveteleket szervez a központi tereken a vasárnapi Anglia–Horvátország mérkőzés előtt.

Így tesz a horvát labdarúgó-válogatott „Mi Hrvati” nevű rajongói klubja, amely a zágrábi Jelasics bánról elnevezett térre, egy 40 négyzetméteres LED-képernyő elé várja a szurkolókat.

Rijeka a mólón biztosít hasonló nagy képernyő a horvátok meccseihez, de az ország egész területén a vendéglátók nagy tévékkel készülnek a teraszaikra, és megnövekedett forgalomra számítanak.

Davor Bozinovic belügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta felszólította a szervezőket, hogy töröljék ezeket a programokat. Hozzátette, az önkormányzatok és megyeszékhelyek világos utasításokat kaptak az ilyen összejövetelek szigorú felügyeletéről, és a szükség szerinti szankciókról is.

Meghívjuk a turistákat, hogy jöjjenek, mert biztonságos ország vagyunk, és közben a tereken több ezer ember gyűlik össze. Nem tehetünk úgy, mintha nem lenne járvány

– mondta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik