Hírek sport

Budapestre hozhatják a futball-Eb elődöntőit és döntőjét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Amennyiben az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az Európa Labdarúgó Szövetség Budapestre költöztetheti a torna végjátékát.

A hírről a The Times számolt be, hozzátéve, hogy az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatók munkatársait mentesítenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól. Tennék ezt annak ellenére, hogy aggódnak, hogy ez a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet, és a lakosság rosszallását válthatja ki.

A miniszterek ugyanakkor amiatt is aggódnak, hogy ha nem enyhítik a szabályokat, az elődöntőket és a döntőket Magyarországra költöztetik, ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, és ahol egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek, írja a lap.

A kabinet tudomásul veszi, hogy a VIP-vendégek miatti törvénymódosítás vitát okozhat akkor, amikor britek milliói nem tudnak külföldön nyaralni.

Állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlandóságot mutat, mert a javasolt mentességek lehetővé tennék számára, hogy személyesen találkozzon az UEFA vezető embereivel, és úgy véli, ez a gesztus előmozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett közös Egyesült Királyság-Írország pályázat ügyét.

A 90 ezer fős Wembley Stadionban a július 6-i és 7-i elődöntőkre, valamint a július 11-i döntőre a jelenlegi állás szerint 45 ezren mehetnek be.

Frissítünk!

„A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont” – mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik