Hírek sport

Az UEFA nem talált kivetnivalót Neuer szivárványos karszalagjában

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Manuel Neuer volt a németek csapatkapitánya a Portugália elleni Eb-meccsen, amelyet a Nationalelf 4-2-re nyert meg. Neuer szivárványos karszalagot viselt a meccs alatt, amit az európai szövetség (UEFA) politikai állásfoglalásnak tartott, és vizsgálatot indított az ügyben.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a 102-szeres válogatott kapus a szivárványos karszalagot viselte, a torna előtt a Lettország elleni, 7-1-re megnyert mérkőzésen is ez volt rajta.

A német szövetség végül közleményben jelezte, hogy az UEFA felfüggesztette a vizsgálatot, és azt írta, hogy a karszalag a különbözőséget szimbolizálja, vagyis jó ügyet szolgál.

A német szövetség azt is megjegyezte, mivel június a meleg büszkeség hónapja, így több kampányt is szerveznek, hogy jelezzék, kiállnak a nyitottság, a tolerancia és az elfogadás mellett.

A németek az utolsó csoportmeccsen, szerdán a magyar válogatottat fogadják, és München polgármestere, Dieter Reiter azt kérvényezte az UEFA-nál, hogy az Allianz Arena szivárványszínű megvilágítást kaphasson a mérkőzés idejére. A müncheniek ezzel tiltakoznának a melegellenessé alakított pedofiltörvény ellen, amelyet június 15-én fogadott el a magyar Országgyűlés, egyben jeleznék szolidaritásukat a magyar LMBTQ-közösség felé.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik