Hírek sport

A visszatérő focidrukkerek miatt ugrott meg a finn koronavírus-fertőzöttek száma

ANTON VAGANOV / POOL / AFP
ANTON VAGANOV / POOL / AFP

A koronavírusos fertőzés növekedését okozták Finnországban az Oroszországból hazatérő labdarúgó-szurkolók – jelentették be csütörtökön a finn egészségügyi hatóságok az MTI cikke szerint.

A finn válogatott két mérkőzést játszott az Európa-bajnokságon Szentpéterváron, és azóta csaknem száz fertőzöttet szűrtek ki, döntő többségükben focirajongót két határátkelőnél. Finnországban június első felében a napi új fertőzések száma félszáz körül volt, mostanra megkétszereződött.

Finn egészségügyi szakértők meglepőnek tartják a rosszabbodást, mivel a finn drukkerek zömmel csak egymással érintkeztek, mégis pár nap alatt igen hamar megfertőződtek.

Finnország eddig azon országok között van, amelyeket a legkevésbé sújtotta a világjárvány. Az ország 5,5 millió lakosa közül 969 halt meg a kór miatt, és jelenleg csak 33-an szorulnak kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés okán.

A finn válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a csoportja harmadik helyén végzett, de épphogy lemaradt a nyolcaddöntőről.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik