Hírek sport

Fernando Santos igazságtalannak tartja a kiesést, Ronaldo a kapitányi karszalagba is belerúgott

Fran Santiago - UEFA/UEFA via Getty Images
Fran Santiago - UEFA/UEFA via Getty Images

A portugál válogatott tagjai rendkívül nehezen emésztik meg, hogy Belgium ellen 1-0-ra kikapott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, vasárnap.

Kapcsolódó
Belgium bombagóllal küldte haza Ronaldóékat az Eb-ről
A belga labdarúgó-válogatott jutott be a negyeddöntőbe az Európa-bajnokságon, miután 1-0-ra legyőzte a címvédő Portugáliát.

Fernando Santos szövetségi kapitány szerint több játékos is elsírta magát az öltözőben, de jól mutatta a csapat frusztráltságát Cristiano Ronaldo is, aki a csapatkapitányi karszalagot is ledobta, majd belerúgott.

A portugálok zaklatottságának oka egyébként egyszerű, Belgium mindössze hatszor próbált gólt szerezni és csak egyszer talált kaput, miközben Ronaldóék 24 próbálkozásából öt ment kapura – sőt ebben a statisztikában a két kapufa benne sincs. Ezek után Santos nem csoda, hogy csalódottan értékelt.

Igazságtalan ez az eredmény, egyszer találtak kaput, mi meg rengetegszer próbálkoztunk, de egy gólt sem lőttünk. A labda nem akart bemenni. Mindent beleadtak ebbe a meccsbe, de a vereség az vereség. Nem is tudom, mit mondhatnék most. Mindannyian nagyon akartuk a győzelmet, és hittünk a továbbjutásban.

A belgák vezetőedzője, Roberto Martínez ugyanakkor a belga csapat koncentrációját és kitartását dicsérte. Belgium a legjobb nyolc között Olaszországgal meccsel majd Münchenben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik