Hírek sport

Megvan, ki a svájci szurkoló, aki félmeztelenül lett internetes szenzáció

Szenzációs feltámadást mutatott be hétfő este a svájci válogatott, amely 3-1-ről visszakapaszkodott 3-3-ra a franciák ellen és a tizenegyespárbajban kiejtette a világbajnokot.

Kapcsolódó
Tizenegyesekkel kiesett a világbajnok Franciaország az Eb-ről
Svájc jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután egy drámai meccsen, tizenegyesekkel legyőzte a világbajnok Franciaországot.

Az interneten azonban nem a gólok, vagy a statisztikák terjedtek futótűzként, hanem az egyik svájci szurkolóról mutatott vágóképek. A szemüveges férfi ugyanis a 89. percben még a könnyeivel küzdve szorongatta a sálát, majd a 90. percben félmeztelenül ordított örömében.

A svájci Blick megtalálta az internetes szenzációvá váló drukkert, a Jura kantonból származó Luca Loutenbach-ot. A 28 éves szurkoló elmesélte a napilapnak, hogy már a stadionban megtudta, hogy mém lett a gólöröméből.

Fogalmam sem volt, mi történik, de már a stadionban megtudtam, hogy mi történt, mert mindenki, aki ismer, írt nekem

– mesélte Loutenbach a hétfő estéről, aki szerint néhány nap alatt el fog múlni a hirtelen jött népszerűsége.

A svájci drukker egyébként saját maga is focizik az amatőr FC Rebeuvelierben és annyira rajong a válogatottért, hogy az összes Eb-meccsére elutazott. A franciák elleni mérkőzésről majdnem lemaradt, mert Bakuból majdnem lehetetlen volt Bukarestbe utaznia, de végül sikerült neki és élete legszebb napjának, sőt a svájci labdarúgás legnagyobb napjának tartja.

„Ez a svájci labdarúgás történetének legszebb napja, ne féljünk kimondani! A szövetség, Petkovic edző és az egész csapat óriási erőfeszítéseinek gyümölcse ez a siker!”

Sok ünneplésre azonban nem volt idő, mivel hajnali négykor már a repülőn ült Svájcba, de ettől függetlenül maradandó élmény marad a meccs. Ha nem tavaly ír cikket a tíz legjobb meccsélményéről, hanem idén, biztosan belekerült volna.

Loutenbach egyébként azt mondta, a Szentpéterváron sorra kerülő Spanyolország elleni negyeddöntőre is ki akar menni, de még a koronavírus-járvány miatti szabályzatot meg kell néznie.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik