Hírek sport

Még annál is csúnyább volt a francia Eb-kiesés, mint gondoltuk

Daniel MIHAILESCU / POOL / AFP
Daniel MIHAILESCU / POOL / AFP

Franciaországot az Európa-bajnokság előtt a legnagyobb esélyesnek tartotta mindenki, de már a csoportkör alatt kiderült, hogy lehetnek gondjai a csapatnak. Lettek is, mert a németeket egy öngólnak köszönhetően verték, majd Magyarországgal és Portugáliával is döntetlen játszott a francia válogatott, amely ugyan a Svájc elleni nyolcaddöntőben 3-1-re is vezetett, végül tizenegyesekkel kikapott.

Azóta sorra jönnek a hírek az ilyen-olyan vitákról a csapat háza táján belülről és kívülről is. Eleinte az töltötte meg a francia médiát, hogy Adrien Rabiot édesanyja a lelátón összeszólalkozott Paul Pogba testvéreivel, majd Kylian Mbappé családjával is, de azóta sorra érkeznek az információk arról, hogy a játékosok is összezördültek egymással.

A Get French Football News foglalta össze egy tweetben, miket tudhatunk meg a francia újságokból:

  • Rabiot az egyébként bombagólt szerző Pogbát kérte számon, mert szerinte nem tette oda magát védekezésben,
  • Raphäel Varane Benjamin Pavardba kötött bele,
  • Pavard is Pogba védekezését kritizálta, ebben a kérdésben pedig Varane is mellé állt.
Kapcsolódó
Ennyi klasszissal soha nem látszott ilyen elveszettnek a francia válogatott
A világbajnok franciák valószínűtlen búcsúja mögött sok tapogatózás és következetlen döntés bújik meg, melyben vastagon benne a szövetségi kapitány, Didier Deschamps keze.

Közben nagy kérdés, hogy mi lesz a szövetségi kapitány, Didier Deschamps sorsa. A csapattal 2018-ban világbajnoki címet nyert szakember szerződése a 2022-es vb végéig szól, a szövetség elnöke szerint nem mond le.

Kedden este röviden beszéltem vele, és az a benyomásom, hogy nem fog lemondani. Abban maradtunk, hagyunk egy hetet arra, hogy leülepedjenek a dolgok, és utána találkozunk, és megtárgyaljuk a helyzetet. Kielemezzük a meccseket, Didier népszerűségi mutatóit és a játékosokhoz való viszonyát is. Persze az is fontos, hogy legyen kedve és motivációja a folytatáshoz

– mondta az Europe rádióadónak Noël Le Graët. aki szerint nem szabad a pillanat hevében dönteni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik