Hírek sport

Erzsébet királynő levelet küldött a döntő előtt az angol kapitánynak

Christopher Furlong / POOL / AFP
Christopher Furlong / POOL / AFP

Már csak egy meccs van hátra az Európa-bajnokságból, a legfontosabb: vasárnap 21 órakor eldől, hogy Anglia vagy Olaszország lesz a győztes.

Mindkét ország lázban ég a döntő miatt, de az angolok talán egy fokkal jobban be vannak sózva, hiszen 55 év után jutottak ismét egy nagy torna fináléjába, ráadásul, ahogy az 1966-os vébén, úgy most is odahaza, a Wembley-ben érhetnek a csúcsra.

Kapcsolódó
Nem volt túl kemény az angolokkal az UEFA
Több incidens is történt a dánok elleni elődöntőn, büntetés lett a vége.

A döntő előtt II. Erzsébet királynő sok szerencsét kívánt az angol csapatnak, és leveket küldött Gareth Southgate szövetségi kapitánynak.

55 éve volt szerencsém átadni a világbajnoknak járó Rimet-kupát Bobby Moore-nak, és láthattam, mit jelent a játékosoknak, valamint a stábnak, hogy megnyertek egy nagy tornát. Szeretnék a magam és a családom nevében gratulálni a döntőbe jutáshoz, és jókívánságaimat küldöm vasárnap estére

– írta a királynő.

Southgate azt mondta, fantasztikus érzés volt elolvasni a levelet, és a játékosok rá is szolgáltak erre a fajta elismerésre. A csapatkapitány Harry Kane hozzátette, az amerikai színész, Tom Cruise is üzent a csapatnak, felhívta őket, és a legjobbakat kívánta nekik a döntőre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik