Hírek sport

Koronavírus a spanyol válogatottnál – veszélyben az Eb-részvétel?

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Komoly problémával kell szembenéznie a spanyol labdarúgó-válogatottnak, miután a csapatkapitány Sergio Busquets koronavírustesztje pozitív eredménnyel zárult.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség sajnálattal közli, hogy Sergio Busquets legutóbbi PCR-tesztje pozitív eredménnyel zárult. A csoport többi tagja mind negatív mintát adott.

Az orvosi csapat minden szükséges intézkedést meghozott az Egészségügyi Minisztérium, illetve az UEFA által kidolgozott protokolloknak megfelelően” – olvasható a hivatalos közleményben.

A játékosok karanténba kerültek, és az elszigeteltség fenntartása érdekében aktiválták a személyre szabott edzésprogramokat, amely segítségével folytatódik a felkészülés.

A történtek miatt aggódhatnak a portugálok is, hiszen a két válogatott pénteken egymással játszott felkészülési mérkőzést, és Busquets 63 percet a pályán töltött.

A spanyolok kedden Litvánia ellen lépnek pályára, és ugyan a meccset nem törölték, de a felnőtt válogatott helyett a spanyolok U21-es csapata lép majd pályára.

Spanyolország az Eb E csoportjában június 14-én Svédország ellen kezd, majd 19-én Lengyelország, 23-án Szlovákia lesz az ellenfél.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik