Hírek sport

UEFA: Arra kérjük a nézőket, hogy mutassanak tiszteletet

Paul ELLIS / POOL / AFP
Paul ELLIS / POOL / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a támogatásáról biztosította az angol szövetséget (FA), és az Európa-bajnokság szervezőivel együtt arra kérték a szurkolókat, hogy tanúsítsanak tiszteletet azon játékosok iránt, akik a rasszizmus elleni harc miatt féltérdre ereszkednek a mérkőzések előtt.

Kapcsolódó
„Semmit nem érnek el vele, ha kifütyülik a térdelő játékosokat”
Magyar drukkerek az ír játékosokat, az angolok a sajátjaikat fütyülték ki, amiért féltérdre ereszkedtek meccs előtt.

Az UEFA megerősítette, hogy a rasszizmussal kapcsolatban ragaszkodik a zéró toleranciához, és a labdarúgók szabadon megválaszthatják, hogy mi módon fejezik ki a támogatásukat.

Az FA nagyon csalódott volt, amiért az angol kormány nem volt hajlandó elítélni azokat a szurkolókat, akik a múlt heti, Ausztria és Románia elleni felkészülési meccseken kifütyülték az angol játékosokat, ezért különösen üdvözölte az UEFA támogatását.

Az UEFA zéró toleranciát mutat a rasszizmussal szemben, és minden olyan játékot támogat, aki térdre ereszkedve támogatja az emberek közötti egyenlőséget. Arra kérjük a nézőket, hogy mutassanak tiszteletet

– nyilatkozta az UEFA szóvivője.

Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója szerdán azt mondta, hogy hihetetlenül kiábrándító volt a szurkolói fütty a válogatott játékosok térdhajtása közben.

„Mindvégig egyértelművé tettük, ez nem politikai gesztus. A csapat kiáll az egyenlőség mellett, és egy olyan gesztust használ, amely évszázadok óta létezik, és a rasszizmus ellen használják.

Nem kérünk minden rajongót, hogy másolja le mindezt. Csak arra kérjük őket, hogy tartsák tiszteletben

– mondta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik