Hírek sport

Kocsmázhatnak, de nem kiabálhatnak az angol szurkolók

Frédéric Cirou / AltoPress / PhotoAlto via AFP
Frédéric Cirou / AltoPress / PhotoAlto via AFP

Nincsenek könnyű helyzetben az angol szurkolók, akik a jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében ugyan mehetnek kocsmába és akár be is rúghatnak, miközben nézik a válogatott Európa-bajnoki szereplését, de kiabálniuk és énekelniük nem szabad.

Kapcsolódó
Tragikus haláleset miatt tartott megemlékezést a portugál válogatott
Csütörtökön váratlanul meghalt a korábbi kilencszeres válogatott kapus, Neno.

Az angol válogatott vasárnap Horvátország ellen kezdi meg szereplését a D csoportban, de azok a drukkerek, akik nem jutnak be a Wembleybe, a kormány által a koronavírus miatt megállapított szabályok értelmében visszafogottan szurkolhatnak csak.

A kocsmákban a zenét gyakorlatilag háttérzajként használják, a szakértők szerint ugyanis az éneklés és a kiabálás hiánya korlátozza a vírus terjedésének kockázatát.

Kérdés, hogy a vendéglátóhelyek ezt hogyan tudják kordában tartani.

A Telegraph szerint elképzelhető, hogy a Wembley a későbbiekben akár 50 százalékos kapacitással is működjön, a lap azt írta, a tárgyalások előrehaladott szakaszban vannak.

A vasárnapi mérkőzést 22 500-an nézhetik meg, akiknek oltási igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív teszttel kell rendelkezniük.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik