Hírek

Repülővel üzentek a taktika miatt a holland kapitánynak

Vasárnap este kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a holland labdarúgó-válogatott, amely Amszterdamban Ukrajna ellen lép pályára.

Kapcsolódó
A videobíró is besegített a walesi pontszerzésbe
Nagy fölényben játszottak a svájciak, de nem tudtak nyerni az A csoport szombati mérkőzésén.

Frank de Boer szövetségi kapitány egyelőre kitart az 5-3-2-es rendszer mellett, de a modern futballban az ötvédős szisztéma nem túl gyakori, a drukkerek nagy része négy védővel és három támadóval játszatná a csapatot.

Hogy ezt tudatosítsák is Frank De Boerban, szombat reggel egy repülőgép repült át pálya felett a holland válogatott Zeistben tartott edzése alatt, és egy transzparenst húzott maga után:

Frank, csak a 4-3-3!

A játékosok jót mulattak a történteken, a szövetségi kapitány pedig csak annyit mondott, biztos benne, hogy ezzel a rendszerrel hozhatja ki a legjobbat a játékosokból.

A délutáni sajtótájékoztatón aztán még két fontos dolog kiderült: a Juventus középső védője, Matthijs de Ligt nincs olyan állapotban, hogy pályára léphessen, míg a veterán Maarten Stekelenburg lesz az első számú kapus.

„Remélhetőleg sokáig érdekeltek leszünk az Európa-bajnokságon, és akkor valóban szükségünk lesz De Ligt játékára. Ha ez lenne a döntő, akkor valószínűleg játszanak, de most nem fogunk felesleges kockázatot vállalni” – magyarázta De Boer.

Ami a kapusposztot illeti, Jasper Cillessen koronavírus miatt nem lehet ott az Eb-n, így a 38 éves, 59-szeres válogatott Maarten Stekelenburg kap lehetőséget, míg Tim Krul csak a kispadon foglal helyet.

Nehéz választás volt. Minden tiszteletem Timnek, de én Maarten mellett döntöttem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik