Hírek sport

„Semmi elképzelés” – Sousa sem tudja kihasználni, hogy Lewandowski a lengyelek csatára

Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP

Megdöbbentő látni, mekkora a különbség Robert Lewandowski Bayern Münchenben és a lengyel válogatottban mutatott góltermése között. Míg klubjában aranylabdás formában játszik a csatár már két éve, ebben a Bundesliga-szezonban ráadásul megdöntötte Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, addig a nemzeti csapatban nincs mögötte jó csapat, így nem is meglepő, hogy alig kerül helyzetbe. A szlovákok ellen például nem volt kapura lövése, de az sem túl hízelgő rá nézve, hogy a nagy tornákon 12 mérkőzésen mindössze két gól a mutatója.

A lengyelek az idei Európa-bajnokságnak már Paulo Sousával vágtak neki, de vereséggel kezdtek, a második fordulóban pedig Spanyolország ellen játszanak, azaz nem mondható ideálisnak a helyzetük. Egy lengyel szakértő, Radoslav Przybysz a Goalnak nyilatkozva beszélt arról, hogy nem is látszik semmi elképzelés a válogatotton.

Sousa olyan játékot akar, ahol nálunk van a labda és dominálunk, de a játékosaink nem képesek erre. Ugyanakkor nem tud alkalmazkodni, nincs B terve. Nincsen kontrajátékunk, nincs megoldás a pontrúgásokra

– mondta Przybysz.

Kapcsolódó
Mit keres Szalai Ádám a válogatottban?!
Szalai Ádámot szétszedi a magyar szurkolók egy része, amiért kevés gólt rúg és megkopott a gyorsasága. Mégis sokat tesz hozzá a válogatott játékához.

Még nála is markánsabb véleményt fogalmazott meg Marek Wawrzynowski a Sportowe Faktyban, aki azt fejtegette, hogy Sousa annyira tehetetlen, hogy állandóan változtat a felálláson, és csak remélni lehet, hogy nem kockadobással dönti el, ki kerüljön a kezdőbe.

Semmi elképzelése, és van egy olyan benyomásom, mintha nem is tudná, hogyan kéne játszanunk.

A TVP Sporttól Mateusz Miga azt fejtegette, hogy Lengyelország sikere abban rejlene, hogy teremtsenek meg Lewandowskinak meccsenként két-három helyzetet, akkor a klasszisának köszönhetően majd nyerőember lehetne. Erre felhozta, hogy ez annyira nem megy, hogy a 12 nagy tornán lejátszott meccsén konkrétan hét komoly lehetősége volt, nem is csoda, hogy csak két gólja van.

A csapatunk egy vicces karikatúra, amely képtelen használni a világ legjobb csatárát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik