Hírek sport

Nem kell a Puskás Aréna, bővített kapacitással a Wembley rendezi az Eb-végjátékot

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Mégsem Budapest, hanem a terveknek megfelelően London lesz a labdarúgó Európa-bajnokság végjátékának helyszíne, ráadásul a brit kormány úgy döntött, több mint 60 ezer nézőt enged be a Wembley Stadionba.

Kapcsolódó
Nagyon úgy tűnik, hogy nem hozzák Budapestre az Eb-döntőt
A The Times szerint megállapodott a brit kormány és az UEFA, így az eredeti terveknek megfelelően Londonban rendezik az elődöntőket és a finálét.

A keddi bejelentés révén a világhírű aréna 75 százalékos kapacitással működhet majd az utolsó három találkozón, írta az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) korábban arról egyeztetett a brit kormánnyal, hogy engedélyezze 65 ezer néző befogadását, és annak a reményének adott hangot, hogy a szponzorok, valamint a VIP-vendégek szintén mentesülnek a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések hatálya alól. Utóbbiakkal kapcsolatban még nem közöltek részleteket.

Elvileg az Eb-rendező országokból Nagy-Britanniába utazó turisták tíznapos karanténra kényszerülnek. Minden jegytulajdonosnak negatív Covid-tesztet kell bemutatnia vagy olyan dokumentumot, amely igazolja a két oltást.

A kormány már korábban hozzájárult, hogy emeljék a 90 ezer férőhelyes arénában a nézők létszámát. A csoportkörben negyed ház engedélyezett, a múlt heti rendelkezés szerint az elődöntőre és a döntőre 45 ezer szurkoló mehetett volna be, ezt emelték fel most.

Az is szóba került korábban, hogy ha London nem járul hozzá az engedményekhez, akkor a három összecsapás elkerülne az angol fővárosból, és akár Budapest is lehet a beugró.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik