Hírek sport

Az Eb legjobb meccsén döntött rekordot a török bíró

STUART FRANKLIN / POOL / AFP
STUART FRANKLIN / POOL / AFP

A nyolc gólt hozó Horvátország-Spanyolország meccs az Európa-bajnokság eddigi legjobb találkozója volt, a horvátok többször is lélektani fölényben voltak, először a bizarr spanyol öngól miatt, majd azért, mert kétgólos hátrányból fel tudtak állni, mégis a spanyolok kerültek a nyolc közé.

Kapcsolódó
Nyolcgólos drámát és spanyol továbbjutást hozott az Eb legjobb meccse
Se a kapitális öngól, de az elszórakozott kétgólos előny nem törte meg Moratáékat.

A meccs tehát a két csapatról szólt, úgyhogy a török játékvezető, Cüneyt Cakir elégedetten sétálhatott le a pályáról, nem kellett attól tartania, hogy szétszedik majd az ítéletei miatt.

A 44 éves török bírónak a mostani a harmadik Európa-bajnoksága, és a torna történetében összesen kilenc meccsen közreműködött, ezzel pedig rekordernek számít.

A civilben biztosítási ügynökként dolgozó Cakir még egyetlen nagy tornán sem vezetett három találkozónál többet, de megvan az esélye, hogy továbbjavítsa a rekordját, ha megkapja valamelyik negyeddöntőt – vagy akár még ennél is rangosabb meccset.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik