Hírek sport

A mémmé váló svájci hőst tenyerén hordozza a hazája

Twitter
Twitter

Szenzációs feltámadást mutatott be hétfő este a svájci válogatott, amely 3-1-ről visszakapaszkodott 3-3-ra a franciák ellen és a tizenegyespárbajban kiejtette a világbajnokot.

Kapcsolódó
Tizenegyesekkel kiesett a világbajnok Franciaország az Eb-ről
Svájc jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután egy drámai meccsen, tizenegyesekkel legyőzte a világbajnok Franciaországot.

A mérkőzés utolsó perceiben a rendező ugyanazt a svájci drukkert mutatta, a 90. percben még a sálát szorongatva a könnyeivel küzdve, majd másfél perccel később már félmeztelenül üvöltve.

Később kiderült, hogy Luca Loutenbach az illető, akinek azóta felfordult az élete. A 28 éves férfit rengetegen megtalálták és üzentek neki, de Svájcban amolyan nemzeti hős vált belőle. Mezeket, belépőket ajánlottak neki, de a legnagyobb sikere valószínűleg mégis az, hogy a svájci repülőtársaságot megkérdezte, kirepítenék-e Szentpétervárra a Spanyolország elleni negyeddöntőre. A válasz egyértelmű volt:

Kedves Luca, írj nekünk privát üzenetet és valóra váltjuk az álmodat

Ezek után már csak meg kellett köszönnie a lehetőséget, mi pedig reménykedhetünk benne, hogy újabb emlékezetes pillanattal ajándékozza meg Európát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik