Hírek sport

A dán kapitány a szurkolóik érdekében üzent a brit miniszterelnöknek

Resul Rehimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Resul Rehimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Dánia 1992, Anglia 1996 után jutott újra elődöntőbe a labdarúgó Európa-bajnokságon. A két csapat a döntőbe jutásért szerda este a londoni Wembley-ben mérkőzik majd meg, ahol jelen állás szerint 60 ezer néző lehet jelen.

Papírforma szerint hatalmas fölényben lesznek az angol szurkolók, mivel a dán szövetség mindössze 5000 jegyet kapott, de Kasper Hjulmand, az északiak szövetségi kapitánya abban bízik, hogy különengedéllyel érkezhetnek még drukkerek Dániából a fontos meccsre.

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályok alapján annak, akik az Egyesült Királyság területére érkezik, tíz napot karanténban kell töltenie, akkor is, ha be van oltva. A dánok a nyolcaddöntőt Amszterdamban, a negyeddöntőt Bakuban vívták, és mindkét helyszínen engedményt kaptak a drukkerek, akiknek nem kellett karanténba vonulniuk.

Remélem, Boris Johnson felébred, és engedélyt ad a több ezer dán szurkolónak, aki szeretne elutazni az elődöntőre

– üzent Hjulmand a brit miniszterelnöknek.

A dán szövetség közben megpróbált az Egyesült Királyságon belül mozgósítani, és felhívást intézett ahhoz a nagyjából 30 ezer dánhoz, akik ott élnek, hogy próbáljanak bejutni az elődöntőre, mivel a csapatnak szüksége van a támogatásukra. Hjulmand kitért azokra, akik úgy kísérték el Bakuba a csapatot, hogy tisztában voltak vele, ha hazatérnek Dániába, egyből karanténba kell vonulniuk.

„Óriási szerepük van abban, hogy idáig eljutottunk, és hogy mindent beleadtunk a pályán akkor is, amikor már alig volt erőnk. A szurkolók nagyon sokat segítettek nekünk” – magyarázta Hjulmand.

Kapcsolódó
Az Európa-bajnokság legnagyobb sztorija Kasper Hjulmandé
Dánia vizionárius szövetségi kapitánya szegről-végről a Covidnak – és Peter Møller új sportigazgatónak – köszönheti az állását. Az Észak-Floridai Egyetemen filozófiát hallgató, több nyelven beszélő dán edző kiválóan szót ért a médiával, de ami fontosabb, az öltözővel is, alighanem egy dán nagyvállalatot is kiválóan elvezetne.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik