Hírek sport

Anelka: Kedves Kylian, ha Aranylabdát akarsz, előbb-utóbb el kell hagynod Párizst

Marcio Machado/Getty Images
Marcio Machado/Getty Images

Mióta Kylian Mbappé kihagyott tizenegyesével Franciaországot kiejtette Svájc az Európa-bajnokságról, a szurkolók elfordultak a Paris Saint-Germain csatárától.

Kapcsolódó
Tizenegyesekkel kiesett a világbajnok Franciaország az Eb-ről
Svájc jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután egy drámai meccsen, tizenegyesekkel legyőzte a világbajnok Franciaországot.

Ezen felbuzdulva írt nyílt levelet Mbappénak a nemzet egyik korábbi hőse, Nicolas Anelka. A csatár olasz, spanyol, angol bajnoki cím mellett Bajnokok Ligáját is nyert, a válogatottban 69 meccsen 14 találatig jutott. Levelét a 2008-as BL-döntő felelevenítésével kezdte, ahol a Manchester United ellen kimaradt a büntetője és veszített.

Anelka erről azt mondja, a tizenegyespárbajt mindig csak a győztes érzi igazságosnak, de a hibázó játékos fejében örökre megmarad.

Ez a futball kegyetlensége, három éve a vébé hőse voltál, most hirtelen az egész ország megfeledkezett erről és hallgatod a beszólásokat. Ez nem normális, de olyasmi, amit el kell fogadnunk. Egyik nap a világ tetején vagy, másnap a lehető legmélyebben

– írta Anelka.

A korábbi kiváló csatár ezután megdicsérte Mbappét, amiért éretten kezelte a helyzetet és azt tanácsolta neki, hogy kérje ki a rutinos játékosok segítségét, hallgassa meg a tanácsaikat. Anelka szerint a franciák nehezebben fogadják el, hogy a hiba a játék része, viszont Mbappé számára értékes tapasztalat lesz, ha túlteszi magát a hibán. Ezt követően Anelka levele meglepő fordulatot vesz:

„Ha a legnagyobb elismerésekre vágysz, előbb-utóbb el kell hagynod Párizst. Ha Aranylabdát akarsz nyerni, akkor a legjobbakkal kell versenyre kelned. Ezt nem mondhatod el a PSG-ben. Ne értsd félre, a francia bajnokság nem könnyű, de nem olyan erős, mint Anglia, Spanyolország, vagy Olaszország.”

A franciák korábbi csatára ezek után sok sikert és kitartást kívánt Mbappénak és figyelmeztette, hogy a karrierje java még csak most jön.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik