Hírek sport

Marco Rossit meglepte az UEFA büntetése

KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP
KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség három zárt kapus mérkőzésre büntette az MLSZ-t a három Európa-bajnoki csoportmérkőzésünk után. A magyar szervezet szombaton nyolc pontban magyarázta el, hogy rasszista és diszkriminatív rigmusok és molinók miatt járt a kemény büntetés. A magyar válogatott visszaesőnek számított az UEFA-nál, mivel hasonló okokból 2019 márciusában és 2019 szeptemberében is kapott fegyelmi büntetést az európai szövetségtől.

Kapcsolódó
Anti-LMBTQ molinó és Bonjour, buzi franciák rigmus – ezek miatt büntette az UEFA az MLSZ-t
2019-ben kétszer is kaptunk büntetést rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt, így az UEFA visszaesőként kezelt minket.

Mindezek mellett 100 ezer euróra is megbüntették a magyar szövetséget, amelynek a zárt kapus mérkőzéseken „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie.

Az M1 megkérdezte a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit, hogy mit szól a büntetéshez. A szakembert meglepte a dolog, mert ő nem hallott vagy látott rasszista, illetve homofób megnyilvánulást a magyar szurkolóktól a stadionban.

Bár az UEFA-nak több felvétele is van, amit biztosan részletesen megvizsgáltak. Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elveszik a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést

mondta Marco Rossi.

A büntetés az UEFA által szervezett sorozatokra vonatkozik. A harmadik mérkőzésre vonatkozó korlátozást két évre felfüggesztették.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik