Hírek sport

A Keane által kritizált angol focista azt mondja, ő jelentkezett, hogy lőni akar 11-est

Laurence Griffiths / POOL / AFP
Laurence Griffiths / POOL / AFP

Még sokáig beszédtéma lesz az olasz-angol Eb-döntő tizenegyespárbaja, amelyben az angoloknál három olyan játékos hibázott, akik csereként szálltak be, közülük Jadon Sanchót és Marcus Rashfordot kifejezetten a tizenegyes miatt cserélte be szövetségi kapitány, Gareth Southgate.

Kapcsolódó
Az Eb-döntőben is bebizonyosodott: öngyilkos lépés becserélni egy rúgót a tizenegyespárbajra
Az angol kapitányt, Gareth Southgate-et szétszedik, amiért a hosszabbítás végén beküldte Marcus Rashfordot és Jadon Sanchót tizenegyest rúgni – és mindkét játékos rontott. A múltbeli tizenegyespárbajok statisztikái alapján Southgate nem vette figyelembe: rossz lépés egy „hideg” rúgót becserélni a tizenegyespárbajra.

A Manchester United korábbi sztárja, a szakkommentátorként dolgozó Roy Keane a döntő után Jack Grealish-t és Raheem Sterlinget kritizálta, mondván, nekik kellett volna előlépniük, és jelezni Southgate-nek, hogy el akarják vállalni az egyik tizenegyest, és akkor például nem a mindössze 19 éves Bukayo Sakára marad az utolsó lövés.

Mondtam, hogy lőni akarom az egyik tizenegyest! A főnök rengeteg jó döntést hozott a torna során, és most sem hibázott. De azt nem szeretném, hogy az emberek azzal jöjjenek, hogy nem akartam tizenegyest lőni, mert nem így volt

– reagált Grealish a Twitteren Keane szavaira.

A Footystats statisztikái szerint egyébként sem Grealish, sem Sterling nem számít rutinos tizenegyesrugónak, előbbi egyszer próbálkozott, de akkor rontott, míg Sterling a klubjaiban és a válogatottban összesen hatszor lőhetett tizenegyest, de csak kettő végződött góllal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik