Hírek sport

A fél világ irigykedhet arra, amit az olaszok elértek

Michael Regan / POOL / AFP
Michael Regan / POOL / AFP

Az elsősorban Serie A-játékosokra építő Olaszország nyerte meg 2021-ben az Európa-bajnokságot. Pedig a hazai pályán döntőző Anglia az Eb-finálék leggyorsabb góljával szerzett vezetést, azonban az első fél óra után teljesen leállt a csapat, Leonardo Bonucci pedig kiegyenlített.

Kapcsolódó
Az olaszok bírták jobban az idegek harcát, tizenegyesekkel nyerték meg az Eb-t
Villámgóllal kezdett Anglia, de egyenlítettek az olaszok. A büntetőkre maradt a döntés, a hazai pályán játszó angolok viszont háromszor is hibáztak.

Bár jobbak voltak az olaszok, sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott döntést, a tizenegyeseknél pedig Anglia háromszor rontott (a csereként a 120. percben beküldött Marcus Rahsford és Jadon Sancho is kihagyta a maga tizenegyesét), míg Olaszország csak kétszer, ezzel el is dőlt az aranyérem sorsa.

Ez volt az olasz válogatott második Eb-győzelme, mellette pedig van négy világbajnoki címe is. Ennél több nagy tornát csak Németország nyert meg (hetet) a kontinens csapatai közül.

Az első Európa-bajnoki címét még 1968-ban húzta be Olaszország. Az 53 év a legnagyobb különbség egy válogatott két aranyérme között. Az olaszok mellett Németország (három), Spanyolország (három) és Franciaország (kettő) nyert egynél többször Eb-t.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik