THANASSIS STAVRAKIS / POOL / AFP
Élő Közvetítés

Ezen az Eb-n képtelen nyerni a spanyol válogatott

A svédek elleni gól nélküli döntetlen után Lengyelország ellen 1-1-es játszott a spanyol labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság E csoportjában. A két együttes úgy várja az utolsó, harmadik fordulót, hogy egyikük sem áll továbbjutásra.

Miután a lengyel válogatott kikapott az első mérkőzésén Szlovákiától, egy újabb vereség kiesést jelentett volna Paulo Sousa csapatának. A Videoton egykori edzője kicsit át is szabta a csapatát, és remélte, hogy sokkal agresszívabb és eredményesebb teljesítményre lesz képes, mint négy nappal korábban.

Spanyol részről Luis Enrique sem lehetett elégedett a svédek elleni gól nélküli döntetlennel, de ő csak a támadósorban változtatott: Ferran Torres helyett ezúttal Gerard Moreno kezdett.

Meglepő rámenősséggel kezdtek a lengyelek, az első tíz percben letámadtak, labdákat szereztek és Klich révén volt egy veszélyes lövésük is.

Aztán ahogy visszavettek a tempóból úgy kerekedett föléjük az ellenfél, és a 25. percben Morata közelről meg is szerezte a vezetést. Ugyan elsőre lesnek tűnt, a VAR rábólintott – igaz, a tévében csak percekkel később mutattak olyan kameraállást, amely alapján megnyugodhattunk, hogy jó döntés született (1-0).

A lengyeleknek még egy feltámadásuk volt, a 42. percben egy váratlan labdaszerzés után Swiderski bombázta telibe 17 méterről a jobb kapufát, a kipattanóra Lewandowski érkezett, de pár lépésről izomból telibe lőtte a spanyol kapust.

A félidő statisztikája elsöprő spanyol fölényt, 71:29 százalékos labdabirtoklást és 420:119 arányú passzolást mutatott.

A második félidő lagymatag kezdését egy váratlan lengyel gól zavarta meg, az 54. percben Józwiak jobbról ívelt a kapu elé, Lewandowski emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (1-1).

Még lehet, örültek a lengyelek, amikor Moder rálépett Moreno lábára a 16-oson belül. A spanyolok reklamáltak, a VAR összeült, még Orsato játékvezető is kiment megtekinteni a felvételt, majd büntetőt ítélt. A sértett állt a labda mögé, de lövése a jobb kapufán csattant, a kipattanót pedig Morata mellé lőtte.

A hajrában még Morata kihagyott két nagy helyzetet, de az eredmény nem változott.

A spanyolok két meccs után is nyeretlenek, és Szlovákia ellen kell kiharcolniuk a továbbjutást. Lengyelország mindössze egy ponttal áll két meccs után, de matematikailag még reménykedhet.

Jún. 19. Június 19. 21:00
Seville La Cartuja Stadion

Álvaro Morata
Á. Morata
25
Mateusz Klich
M. Klich
36
Robert Lewandowski
R. Lewandowski
54
Mateusz Klich
M. Klich
55
Kacper Kozlowski
K. Kozlowski
55
Jakub Moder
J. Moder
57
Kamil Józwiak
K. Józwiak
59
Dani Olmo
D. Olmo
61
Ferran Torres
F. Torres
61
Karol Swiderski
K. Swiderski
68
Przemyslaw Frankowski
P. Frankowski
68
Gerard Moreno
G. Moreno
68
Fabián Ruiz
F. Ruiz
68
Koke
K. Koke
68
Pablo Sarabia
P. Sarabia
68
Pau Torres
P. Torres
81
Jan Bednarek
J. Bednarek
85
Pawel Dawidowicz
P. Dawidowicz
85
Jakub Moder
J. Moder
85
Karol Linetty
K. Linetty
85
Álvaro Morata
Á. Morata
87
Mikel Oyarzabal
M. Oyarzabal
87
Robert Lewandowski
R. Lewandowski
93
Rodri
R. Rodri
95
4-3-3
3-4-2-1
Unai Simón U. Simón 23
Marcos Llorente M. Llorente 6
Aymeric Laporte A. Laporte 24
Pau Torres P. Torres 4
Jordi Alba J. Alba 18
Koke K. Koke 8
Rodri R. Rodri 16
Pedri P. Pedri 26
Gerard Moreno G. Moreno 9
Álvaro Morata Á. Morata 7
Dani Olmo D. Olmo 19
Wojciech Szczesny W. Szczesny 1
Bartosz Bereszynski B. Bereszynski 18
Kamil Glik K. Glik 15
Jan Bednarek J. Bednarek 5
Kamil Józwiak K. Józwiak 21
Mateusz Klich M. Klich 14
Jakub Moder J. Moder 16
Tymoteusz Puchacz T. Puchacz 26
Karol Swiderski K. Swiderski 11
Piotr Zielinski P. Zielinski 20
Robert Lewandowski R. Lewandowski 9

Egy spanyol változtatás

Luis Enrique sem lehetett elégedett a svédek elleni gól nélküli döntetlennel, de ő csak a támadósorban változtatott: Ferran Torres helyett ezúttal Gerard Moreno kezd.

A spanyolok kezdőcsapata: Unai Simón – Marcos Llorente, Pau Torres, Laporte, Jordi Alba – Rodri, Koke, Pedri – Gerard Moreno, Dani Olmo, Morata.

Sousa próbálkozik

A lengyel válogatott az első mérkőzésén 2-1-re kikapott Szlovákiától, így muszáj lenne nyernie, ha szeretne még esélyt a továbbjutásra. Persze ez nem könnyű, hiszen Sevillában a spanyolok az esélyesebbek.

Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya úgy döntött, változtat a kezdő tizenegyen, az első meccsen kiállított és az eltiltott Krychowiak mellett Rybusra és Linettyre sem számít, Moder, Puchacz és Swiderski viszont kezd.

A lengyelek kezdőcsapata: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek – Józwiak, Moder, Klich, Zielinski, Puchacz – Lewandowski, Swiderski.