Élő Közvetítés

Svájc nyerte a bombagólok meccsét

Ozan Kose - Pool/Getty Images
Ozan Kose - Pool/Getty Images

A svájci válogatott 3-1-re legyőzte Törökországot az A csoport 3. fordulójában.

Mindkét csapatnak nagyon kellett a három pont, mivel a törököknek egy sem volt, a svájciaknak pedig csak egy. A továbbjutásért nagy elánnal mentek a törökök, végül mégis hátrányba kerültek már a hatodik percben, amikor Seferovic szinte fű alatt a bal alsó sarokba lőtt.

Ez megfogta a törököket, ráadásul Sommer három hatalmas vetődéssel tartotta az előnyt a svájciaknál, majd Shaqiri rúgott 18 méterről egy szemkápráztató gólt a bal fölső sarokba.

Térfélcsere után hamar elszállt a törkökből az erő, miközben a svájciak szinte mindenhonnan kapura lőttek. Végül összejött a szépítés Kahveci távolról lőtt bombagóljával, de a „gólöröm” sokat elárult arról, mennyit ért ez a törököknek.

Sokáig nem is örülhettek a szépítésnek, hat percre rá jött az újabb Shaqiri-gól, miután a Xhaka indításából Zuber kiosztotta harmadik gólpasszát is.

Ugyan az olaszok 1-0-ra nyertek eközben Wales ellen, Svájc csoportharmadik lett a négy pontjával rosszabb gólkülönbsége miatt. Az olaszok kilenc, a törökök nulla ponttal zártak.

Jún. 20. Június 20. 18:00
Baku Olimpiai Stadion

Haris Seferovic
H. Seferovic
6
Xherdan Shaqiri
X. Shaqiri
26
Irfan Can Kahveci
I. Kahveci
62
Ozan Tufan
O. Tufan
64
Yusuf Yazici
Y. Yazici
64
Kaan Ayhan
K. Ayhan
64
Okay Yokuslu
O. Yokuslu
64
Xherdan Shaqiri
X. Shaqiri
68
Hakan Calhanoglu
H. Calhanoglu
70
Zeki Celik
Z. Celik
75
Haris Seferovic
H. Seferovic
75
Mario Gavranovic
M. Gavranovic
75
Xherdan Shaqiri
X. Shaqiri
75
Ruben Vargas
R. Vargas
75
Caglar Söyüncü
C. Söyüncü
76
Granit Xhaka
G. Xhaka
78
Irfan Can Kahveci
I. Kahveci
80
Orkun Kökcü
O. Kökcü
80
Cengiz Ünder
C. Ünder
80
Kenan Karaman
K. Karaman
80
Steven Zuber
S. Zuber
85
Loris Benito
L. Benito
85
Breel Embolo
B. Embolo
85
Admir Mehmedi
A. Mehmedi
85
Hakan Calhanoglu
H. Calhanoglu
86
Dorukhan Toköz
D. Toköz
86
Silvan Widmer
S. Widmer
92
Kevin Mbabu
K. Mbabu
92
3-4-1-2
4-1-4-1
Yann Sommer Y. Sommer 1
Nico Elvedi N. Elvedi 4
Manuel Akanji M. Akanji 5
Ricardo Rodríguez R. Rodríguez 13
Silvan Widmer S. Widmer 3
Remo Freuler R. Freuler 8
Granit Xhaka G. Xhaka 10
Steven Zuber S. Zuber 14
Xherdan Shaqiri X. Shaqiri 23
Haris Seferovic H. Seferovic 9
Breel Embolo B. Embolo 7
Ugurcan Cakir U. Cakir 23
Zeki Celik Z. Celik 2
Merih Demiral M. Demiral 3
Caglar Söyüncü C. Söyüncü 4
Mert Müldür M. Müldür 25
Kaan Ayhan K. Ayhan 22
Cengiz Ünder C. Ünder 7
Ozan Tufan O. Tufan 6
Irfan Can Kahveci I. Kahveci 21
Hakan Calhanoglu H. Calhanoglu 10
Burak Yilmaz B. Yilmaz 17

Svájc nyerte a törökök elleni gólszépségversenyt

A svájci válogatott 3-1-re legyőzte Törökországot az A csoport 3. fordulójában.

A továbbjutásért nagy elánnal mentek a törökök, végül mégis hátrányba kerültek már a hatodik percben, amikor Seferovic szinte fű alatt a bal alsó sarokba lőtt. Ez megfogta a törököket, ráadásul Sommer három hatalmas vetődéssel tartotta az előnyt a svájciaknál, majd Shaqiri rúgott egy szemkápráztató gólt.

Térfélcsere után hamar elszállt a törkökből az erő, miközben a svájciak szinte mindenhonnan kapura lőttek. Végül összejött a szépítés Kahveci távolról lőtt bombagóljával, de hat percre rá jött az újabb Shaqiri-gól és innentől eldőlt a három pont sorsa.

Kissé grundfoci jellege lett a meccsnek

Mint amikor a haverokkal lementek focizni, egy másik társasággal kezdtek játszani és közben jönnek idegenek nézni, ezért mindenki távolról lő, hogy megmutassa, mit tud. Ebből persze kettő be is ment ma, de még több szállt a vakvilágba.

Cengiz Ünder is bombagólra készült

De nem lett belőle semmi. Kicsit kaputól kapura rohangálnak már a csapatok, itt már taktikai elképzelésekről nem nagyon lehet beszélni. Cengiz Ünder a tizenhatos előterében kapott egy labdát, amit nagyon a bal fölsőbe szánt, de a lövése kapu fölé szállt.

Embolo mit művelt!

Sarkazva hozta magát helyzetbe, de nagyon ki volt szorítva. Be is adhatta volna középre, de ő inkább a rövidre célzott. Nem jött be.

Cakir védett megint!

Nem is kicsit. Seferovic most a tizenhatos jobb oldalán bukkant föl, Söyüncü csak beleérni tudott és úgy tűnt, a jobb alsó sarokban köt majd ki a labda. Csakhogy Cakir hatalmasat vetődve védett. Maradt a 2-0.

Hol a török küzdőszellem?

Olyan benyomása van az embernek, hogy röhögve kerülgetik a svájciak az ellenfeleiket. Ezúttal a jobb oldalon Embolo ment előre, betört a tizenhatoson belülre, aztán a második hullámban érkező Shaqirihoz passzol, aki fölé lőtt. Ez sem a törökökön múlott.

Cakir percei voltak

Először Zuber lőtt rém gyengén a bal szélről, majd Embolo egy sokkal ígéretesebb helyzetből, váratlanul nem a hosszú alsót vette célba jobbról, hanem a rövid felső sarkot, de Cakir ezt is kiütötte. Egyedül a török kapus nyújt jó produkciót a csapatából.

Zuber nagyon önző volt

A törökök tizenhatosának bal szélén került jó pozícióba a svájciak támadója, de ahelyett, hogy a középen érkező társakhoz passzolt volna, maga próbált gólt lőni. A bal alsóba szánt labdát könnyedén fogta Cakir.

Folytatódott a meccs

Egyelőre nincs nagy változás, a törökök próbálnak nyomni, de nem tudnak. A svájciak pedig nem fogják gyorsítani a játékot, az biztos.

Ebből még komoly verés is lehet

Többet van a labda a törököknél egy picit és látszólag a 10 és 11 kapura lövés sem nagy különbség, de sokkal veszélyesebb a svájciak játékoa, mint a törököké. Egyedül Müldür villanásaiban rejlett némi fantázia.

Müldür micsoda szólót mutatott be!

Söyüncü szerelése került hozzá, amivel gyakorlatilag a svájci tizenhatosig rohant, vagy 4 svájcit kicselezve. Csakhogy Sommer ezt a lövést is kivédte. Közben Söyüncüt kellett összeszedni a földről, mert ütközött egy svájcival és megtérdelték a fejét.

Sommer harmadjára védett nagyot

Eddig távolról tudtak csak lőni a törökök, de már háromszor is bravúr kellett a svájci kapustól. Ezúttal Müldür próbálkozott, de a jobb alsóból kiütötte Sommer a labdát.

Hű mekkorát mentett most Cakir!

Shaqiri indult meg egy labdával és olyan tempót diktált, hogy nem lehetett elkapni. Amikor viszont a kapussal állt szemben, a jobb alsó sarokba tartó labdát lábbal védte Cakir. Hatalmas mentés volt.

Nem állt vissza Svájc, sőt

Először Seferovic próbálkozott hasonló szögből, mint a góljánál, de rém gyenge lövést eresztett el. A svájciak nem túl magasan, de azért presszingelnek, Shaqiri, Embolo és Zuber kis híján tiszta gólhelyzetet hozott össze, az utolsó perdítés volt pontatlan csak. Sokkal többet mutatnak eddig a svájciak.

Megint Sommer védett

Ezúttal Cengiz Ünder próbálkozott, de Sommer nagyot vetődve megakadályozta az egyenlítést, sőt még szerencséje is volt, mert Burak Yilmaznak pont túl messzire pattant a labda.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik