Hírek sport

Foci-Eb: nacionalista kirohanása miatt indult vizsgálat, tíz meccset is kaphat

Justin Setterfield / AFP / POOL
Justin Setterfield / AFP / POOL

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított, mert az északmacedónok arra panaszkodtak, hogy az osztrákok támadója, Marko Arnautovic gólöröme közben sértő, nacionalista megjegyzéseket kiabált a két csapat vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzésén. Arnautovic szerezte Ausztria harmadik találatát a 3-1-es sikerrel végződött bukaresti találkozón, majd az ellenfél védője, Ezgjan Alioski felé ordított szerbül. Utóbbi játékos albán származású, Arnautovic édesapja pedig szerb, édesanyja osztrák.

Kapcsolódó
Marko Arnautovic gólöröméből politikai és rasszista botrány is lehet
David Alaba azonnal befogta a száját, de addigra már elhangzott azok a szavak, amelyek nemzetközi botrányt okozhatnak.

Meg nem erősített hírek szerint Arnautovic azt üvöltötte, hogy Alioski bassza meg az albán anyját, bár miközben mondta a magáét, a csapattársa, David Alaba próbálta befogni a száját.

Az UEFA fegyelmi szabályzata szerint minimum tízmeccses eltiltás jár rasszista vagy etnikai sértésért.

A 32 éves Arnautovic a közösségi oldalán kijelentette, hogy nem rasszista, és elnézést kért azokért a szavakért, amelyeket érzelmileg felhevült állapotban mondott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik