Hírek sport

Egy meccsre tiltották el az anyázó osztrák focistát

Justin Setterfield/Getty Images
Justin Setterfield/Getty Images

Egy meccses eltiltást kapott Marko Arnautovic, az Európa-bajnokságon szereplő osztrák válogatott labdarúgója, amiért gólöröme közben sértő megjegyzéseket kiabált az északmacedónok elleni vasárnapi csoportmérkőzésen.

Kapcsolódó
Marko Arnautovic gólöröméből politikai és rasszista botrány is lehet
David Alaba azonnal befogta a száját, de addigra már elhangzott azok a szavak, amelyek nemzetközi botrányt okozhatnak.

Arnautovic a 3-1-es győzelem alkalmával Ausztria harmadik találatát szerezte, de nem az örömködéssel volt elfoglalva, hanem a mérkőzésen őt hergelő Ezgjan Alioskival. Az albán származású játékos panasza szerint nacionalista sértések hangzottak el.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi szabályzata szerint minimum tízmeccses eltiltás jár rasszista vagy etnikai sértésért, de az UEFA úgy ítélte meg, hogy “mindössze” sértés történt.

A 32 éves Arnautovicnak emiatt kell kihagynia a csütörtöki, hollandok elleni találkozót.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik