Hírek sport

Horvátország segítő kezet nyújtana a szívbeteg Eriksennek

Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

A Horvát Labdarúgó Szövetség meghívást küldött Christian Eriksen számára, hogy segítsenek kideríteni, mi okozta a klasszis labdarúgó szívleállását a június 12-i, Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Kapcsolódó
Libabőr, ahogy az egész dán stadion nekiállt énekelni
Lehet nem szeretni az Európa-bajnokság csodatevő csapatát?

A horvát szövetség egészségügyi bizottságának és a zágrábi Szent Katalin (Sv. Katarina) kórház igazgatótanácsának elnöke, Dragan Primorac levelében azt írta a Dán Labdarúgó Szövetség vezetésének, hogy felajánlja segítségét Eriksennek, hogy kiderítsék az őt ért szívroham okát.

A Dnevnik szerint az Egyesült Államokon kívül csak Horvátországban létezik olyan vizsgálat, amely a szívmegállás lehetséges genetikai alapjainak meghatározására szolgál.

„Mindannyiunk számára rendkívül nehéz volt látni, ahogy Eriksent újraélesztették a mérkőzésen. Most a legfontosabb, hogy jól van, és hogy az orvosi csapat mindent megtett állapotának stabilizálása érdekében. Az egyik vezető tudományos folyóirat, a New England of Journal of Medicine azonban arról írt, hogy a hirtelen szívhalál eseteinek körülbelül 40 százalékában a kiváltó ok ismeretlen marad.

Ezért úgy gondolom, hogy a genetika kulcsszerepet játszhat a mechanizmus megértésében, és ezen tragikus események megelőzésében is

– nyilatkozta Primorac.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik