Hírek sport

Mégis szivárványszínű lesz a német-magyar, csak másképp

A müncheni Allianz Aréna megvilágítása a szivárvány színeivel akkor merült fel először, miután Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy a szerdai Németország-Magyarország Eb-csoportmeccsen szivárványos színekben legyen kivilágítva stadion.

Kapcsolódó

Ezt kérvényezték is az európai szövetségtől, azonban az UEFA nem engedélyezte, mivel minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét. A hír kapcsán a magyar külgazdasági és külügyminiszter is megszólalt. Szijjártó Péter üdvözölte az UEFA-döntést. Azt mondta:

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz.

Az eset kapcsán az angol legenda, a szakkomentátorként dolgozó Gary Lineker is megszólalt. Twitter bejegyzésében megosztotta Szijjártó nyilatkozatát, amelyhez azt kommentálta: „Tedd meg, München. Csináld. Világítsd ki, hogy az egész világ lássa…” Nos, úgy látszik, megfogadják a tanácsát, hiszen az emberi leleményességnek és a polgári engedetlenségnek még az UEFA sem képes gátat szabni.

Kapcsolódó
Csányi Sándor: Ha így fejlődik a futballunk, néhány éven belül a világ legjobbjai közé tartozhatunk
Exkluzív interjút adott Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, akinek tetszik a jelen és rózsaszínben látja a jövőt.

A németek polgári kezdeményezést indítottak, legalábbis egy, az instagramon terjedő felhívás ezt jelzi. A poszt azt javasolja, hogy osszák meg minél többen azt az üzenetet, amelyben a szivárvány hat színének megfelelően osztják fel az Allianz Arena nézőterét és azt kérik, hogy mindenki a saját szektorának megfelelő színben öltözve jöjjön a szerda este kilenc órakor kezdődő Németország-Magyarország mérkőzésre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dirk (@_mrdata_) által megosztott bejegyzés

mm

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik