Hírek sport

Nem engedélyezi az UEFA, hogy szivárványos színekben világítsák ki a müncheni stadiont

Alexandra Beier/Getty Images
Alexandra Beier/Getty Images

Az UEFA nem adott engedélyt, hogy a müncheni Allianz Aréna a szivárvány színeiben legyen kivilágítva, írja a Bild.

Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel azután került szóba, hogy Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy az Allianz Arena szivárványos színekben legyen kivilágítva a magyarok ellen.

Kapcsolódó
Az UEFA nem talált kivetnivalót Neuer szivárványos karszalagjában
Pedig azért indítottak vizsgálatot az ügyben, mert politikai állásfoglalásnak érezték.

Ezt kérvényezték a németek, azonban az UEFA nem engedélyezte, mivel minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét. Mindez rögtön azután történt, hogy az UEFA vizsgálatott indított, amiért Manuel Neuer szivárványos csapatkapitányi karszalagot hordott, végül nem kellett a németeknek bírságot fizetniük ezért.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik