Hírek sport

A statisztika is visszaadja, mennyire lenullázták a csehek a hollandokat

Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP
Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP

Meglepetés? Csak annak, aki nem látta a meccset. Csehország az Európa-bajnokság utolsó budapesti találkozóján 2-0-ra legyőzte Hollandiát, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó
Budapest jelentette a végállomást a csoportkörben parádézó hollandoknak
A csoportját simán megnyerő Hollandia számára már a nyolcaddöntőben véget ért az Európa-bajnokság, miután a csapat 2-0-ra kikapott Csehországtól Budapesten.

A hollandok nyolc gólt szereztek a csoportkör három mérkőzésén, most azonban egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt, ami kiválóan visszaadja, mennyire tanácstalanok voltak a csehek ellen.

1980 óta először fordult elő a hollandokkal, hogy egy nagy tornán megvívott találkozón egyszer sem tették próbára az ellenfél kapusát.

Hogy a csehek mennyire lenullázták a hollandokat, azt mutatja, hogy a csoportkörben három gólt szerző Georginio Wijnaldum mindössze tíz sikeres passzt jegyzett a meccsen. Ilyen kevés jó passzt holland mezőnyjátékos egy egyeneses kieséses szakaszban megvívott meccsen még egyszer sem produkált, amióta vezetik a statisztikákat.

A csehek a negyeddöntőben a dánokkal találkoznak majd Bakuban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik