Hírek

„Csoda volt, hogy pályára léphettem” – De Bruyne bokaszalag-szakadással játszott

SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Kevin De Bruyne, a belga válogatott sztárja bokaszalag-szakadással játszotta végig péntek este az Olaszország elleni negyeddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon, írta az MTI.

Kapcsolódó
Az Eb-elődöntőben írhatja tovább veretlenségi történetét az olasz válogatott
A világranglistát vezető belgák négy győzelem után a legjobb nyolc között estek ki.

A Manchester City középpályása a 2-1-re elveszített találkozót követően mondta el újságíróknak, hogy a nemzeti együttes orvosainak köszönhetően tudta vállalni a játékot a legjobb nyolc között, azok után, hogy múlt vasárnap a portugálok ellen a második félidő elején le kellett őt cserélni.

„Számomra ez a 4-5 hét nagyon furcsa volt, de szeretném megköszönni az orvosi csapatnak a támogatását” – mondta a 30 éves futballista.

Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni.

Kapcsolódó
Immobile bebizonyította, hogy a gólnak csodaereje van
Óriásit színészkedett sérülést színlelve, majd felpattant, hogy ünnepeljen.

De Bruyne kálváriája a májusi Bajnokok Ligája-döntőben kezdődött, amikor súlyos arcsérülést szenvedett, amiből éppen az Eb rajtjára sikerült felépülnie, csapata első mérkőzésén viszont még csak csere volt. Később egyre jobban belejött a játékba, a nyolcaddöntőben elszenvedett sérülése után viszont úgy tűnt, nem segíthet már a csapatának, a pénteki meccsre mégis sikerült bevethető állapotba hozni.

Játéka ellenére azonban a világranglista-vezető belga együttes kikapott az olaszoktól és kiesett.

„Nehéz torna volt ez a számunkra, sok sérülést szenvedtünk el, de harcoltunk a végsőkig” – mondta keserűen De Bruyne.

Olaszország jobb volt nálunk az első félidőben, a másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztunk. Egyenlíthettünk volna, de sajnos nem sikerült. A jövő évi világbajnokságon újra megpróbáljuk, de most a legfontosabb számomra, hogy felépüljek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik