Hírek sport

Chiellini olyan műsort vágott le a 11-esek előtt, hogy azután nem veszíthettek az olaszok

CARL RECINE / POOL / AFP
CARL RECINE / POOL / AFP

A rendes játékidő után a hosszabbítás is döntetlenre végződött az olasz-spanyol Eb-elődöntőn, így végül a tizenegyesek döntöttek a továbbjutó kilétéről.

Kapcsolódó

A két csapatkapitány, Giorgio Chiellini és Jordi Alba feladata volt, hogy a pénzfeldobás után válasszanak, és Chiellini valami egészen szokatlan műsort produkált.

Abban a helyzetben, amikor a tét miatt hatalmas lehetett a feszültség a játékosokban, Chiellini abszolút felszabadultan viccelődött, mintha csak azt sugározta volna Jordi Alba felé, „öreg, én már milliószor voltam hasonló helyzetben, azt hiszed, hogy berezelek”?

A Barca balhátvédje láthatóan nem is tudott mit kezdeni a pályán gyakran marcona arcát mutató Chiellini viselkedésével, az olasz focista ezzel a fajta pszichológiai hadviseléssel hangolt a büntetőkre.

Ahol aztán az olaszok egyből rontással kezdtek, Manuel Locatelli lövését hárította Unai Simón, de a spanyoloktól a góljukat összehozó páros mindkét tagja, Dani Olmo és Álvaro Morata is hibázott, így Jorginho pofátlanul lezser tizenegyese után Olaszország készülhet a vasárnapi döntőre, ahol az ellenfele Anglia vagy Dánia lesz.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik