Hírek sport

„A büntető rendkívül ellentmondásos volt, a győzelem nem” – angol lapszemle

Anglia örömmámorban úszik a dánok elleni 2-1-es Európa-bajnoki győzelem után: a válogatott ugyanis 55 év elteltével jutott ismét nagy nemzetközi labdarúgótorna fináléjába. Íme pár címlap a szigetországból!

Kapcsolódó
Schmeichelt lézerfénnyel zavarták az angol szurkolók
De mit tehetett volna a játékvezető ilyen esetben?

„Anglia történelmet ír”, harsogja a The Times címlapja. A lap azt írja, „Anglia döntőben van – ezek a legfurcsább, legritkább és legszebb szavak, amelyeket írni, olvasni vagy elképzelni lehet. Anglia 1966. július 30. óta először játszhat nagy trófeáért.”

Kapcsolódó
Az angolok győzelmét hozó tizenegyesen dühöngenek a világ fociszurkolói
Ugyan a büntetőt kivédte Kasper Schmeichel, a kipattanóból így is megszületett Anglia győztes gólja.

Sportszerűen azt is hozzátette, hogy Joakim Maehle minimálisan érhetett Raheem Sterlinghez, tehát a büntető rendkívül ellentmondásos volt, ugyanakkor a győzelem nem, mert Anglia jobban futballozott.

A Guardian címlapja az angol álomról ír, és természetesen azt emeli ki, hogy az angol szurkolók az 1966-os világbajnoki győzelem óta erre várnak.

A Daily Telegraph is elmereng a múlton és örül a mostani sikereknek, annak, hogy a fiúk történelmet írtak (The history boys).

A The Sun egy kis szójátékkal és dán fricskával köszönti hőseit:

„Probably the best feeling in the world”, azaz „valószínűleg a legjobb érzés a világon”.

A szlogen utalhat a nagy diadalra, de a dán Carlsberg sörre is, amely ugyanezzel hirdeti magát.

A Mirror sallangmentes címet választott: Végre! (Finally!)

De hasonlóképpen cselekedett a Daily Express is.

Az Independent a „Történelemcsinálók” címmel próbálja megfogni olvasóit

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik