Hírek sport

Chiellini elmagyarázta, miért röhögött az Eb-elődöntőben

Andy Rain / POOL / AFP
Andy Rain / POOL / AFP

A labdarúgó Európa-bajnokság egyik legviccesebb jelenetét a hosszabbítás során döntetlenre végződött az olasz-spanyol Eb-elődöntő tizenegyesrúgások előtti érmefeldobása hozta.

Kapcsolódó
Chiellini olyan műsort vágott le a 11-esek előtt, hogy azután nem veszíthettek az olaszok
Jordi Alba láthatóan nem is tudott mit kezdeni a helyzettel.

Miután megtörtént az érme feldobása, Jordi Alba a spanyol szurkolók előtti kapura mutatott, mire Giorgio Chiellini őrült hahotázásba kezdett, ölelgette, ütögette riválisát, a játékvezető mosolygott, majd újból feldobta az érmét.

Chiellini az Olasz Labdarúgó Szövetségnek adott interjúban elárulta, hogy a jelenetet az váltotta ki, hogy Jordi Alba tévesen azt hitte, hogy ő nyerte meg a sorsolást.

„El kellett döntenünk, hogy melyik kapu előtt legyenek a büntetők. A játékvezető feldobta az érmét, amelynek piros és kék fele volt.

Amikor Alba meglátta a piros oldalt, azt hitte, hogy ez azt jelenti, hogy ő nyert és a spanyol szurkolók előtt lesz a párbaj. De én viccesen rámutattam, hogy nem erről van szó

– mesélte az olaszok csapatkapitánya.

A tizenegyeseket végül az olaszok rúgták jobban, így vasárnap ők játsszák az Eb-döntőt Anglia ellen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik