Hírek sport

„Részeg huligánok” miatt indított vizsgálatot az angol szövetség

WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP
WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nem csak a labdarúgás ünnepéről szólt az olasz-angol Európa-bajnoki döntő, amelyet végül tizenegyesekkel nyert meg Roberto Mancini csapata. A találkozó előtt egy rakás, jeggyel nem rendelkező angol drukker próbált meg betörni a Wembley-be, voltak, akiknek sikerült is, egyre-másra érkeztek a véres összecsapásokról szóló felvételek.

Az angol szövetség a rendőrséggel közösen vizsgálatot indít, derül ki a BBC cikkéből.

„Rengeteg részeg huligán próbált meg betörni, de mi egy stadiont működtetünk, nem egy erődöt. Elnézést kérek mindenkitől, akit kellemetlenül érintettek a történtek” – mondta a BBC-nek Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, akit majd sikerült beazonosítani, azt kitiltják a stadionokból.

Egy olasz szurkoló, Roberta Cuppari is mesélt a tapasztalatairól, azt mondta, a helyüket elfoglalták az angolok és nem tágítottak onnan. A meccsen tapasztaltakról úgy beszélt, mint a legrosszabb dolog, amit valaha látott, mindenki össze-vissza vizelt és drogozott körülöttük.

Kapcsolódó
Rasszista mondatokkal zaklatták a tizenegyest rontó angol focistákat
A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A rendőrségi jelentés szerint 49 ember vettek eddig őrizetbe, miközben 19 rendőr sérült meg a szurkolókkal való összecsapásban. Megy egy másik nyomozás is, ugyanis rasszista üzenetekkel támadták az angolok tizenegyest rontó játékosait, Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik