Hírek sport

Foghíjas lelátók előtt rendezik a német-magyar Eb-meccset

Lukas BARTH / POOL / AFP
Lukas BARTH / POOL / AFP

14 ezer szurkoló tekintheti meg a helyszínen a jövő héten rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság müncheni mérkőzéseit, így a német-magyar találkozót.

A németországi helyszín szervezői pénteken jelentették be, hogy a Bayern München otthona, az Allianz Aréna húszszázalékos kihasználtság mellett működhet a torna alatt.

Markus Söder bajor miniszterelnök elmondta, ez egy komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sporteseményeket is szurkolók előtt rendezhessenek. Mindeddig a bajor tartományi vezetés nem adott garanciát az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) arra, hogy nézők lehessenek a müncheni mérkőzéseken.

Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarta, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.

Az Eb-t 11 európai városban rendezik, a magyar válogatott a Puskás Arénában a címvédő portugálokkal, valamint a világbajnok franciákkal találkozik, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen június 23-án.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik