Hírek sport

Egy alternatív díjátadón Szalai Ádám is elismerést kapna

Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images
Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images

A kimondottan nívós sportújságírókat felsorakoztató The Athleticen készült az Európa-bajnokságról egy alternatív díjakról szóló lista, amelybe Szalai Ádám is bekerült.

Kapcsolódó
Ha valakinek még lenne kétsége afelől, mennyire fontos Szalai Ádám a válogatottnak, nézze meg ezt a képet
Marco Rossi azt mondta a csapatkapitányról, hogy pótolhatatlan, leválthatatlan.

Nick Miller összegyűjtött mindenféle érdekességet a tornáról, így például külön elismerést kapott

  • Luka Modric, aki az Eb legszebb gólját lőtte a skótoknak,
  • a svájci szurkoló, aki félmeztelenre vetkőzött a franciák elleni egyenlítő gól után,
  • valamint szakértők, szakkommentátorok, sőt a kisautó is, amely az egyenes kiesés szakaszban bevitte a labdát a pályára.

Ebbe a különleges társaságba került be a magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám is, akit Miller az alternatív legjobb játékos címével ajándékozott meg.

„Az elmúlt hetekben a világ legjobb játékosai közül többen sem tudták a tehetségüket megmutatni, viszont egy ilyen tornán akadnak focisták, akik a klubjaikban nem tűnnek ki, a válogatottjukban viszont azonnal felhívják magukra a figyelmet. Akár olyanok is, akik nem a legjobbak, legtechnikásabbak, vagy legsikeresebbek.

Ezt szem előtt tartva emelem kalapom a magya Szalai Ádám előtt. Csapatkapitány, akinek Szoboszlai Dominik hiányában kellett veszélyes támadásokat vezetnie. Szalai olyan csatárnak tűnik, aki Neil Warnok Cardiffjában 20 meccset lehúz, hogy aztán kölcsönadják a Ferencvárosnak, aztán mégis úgy nézett ki az Eb-n, hogy kiüti Németországot az utolsó csoportkörben. Az ilyen dolgok miatt szeretjük a nyári tornákat”

– írta róla az Athletic újságírója.

Szalai Ádám rendkívüli védőmunkát is végzett a csapatban, a magyar válogatottban betöltött szerepéről korábban itt írtunk. Jó látni, hogy másnak is feltűnt, milyen nagy erőfeszítéseket tett a sikeres szereplésért.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik