Hírek sport

Rossi: Nagyot léptünk előre, de az Eb más lesz

mlsz.hu
mlsz.hu

A Ciprus elleni 1-0-s győzelmet követően Írország ellen 0-0-át játszott a magyar labdarúgó-válogatott, amely legközelebb jövő kedden, már az Európa-bajnokságon lép pályára Portugália ellen. A keddi mérkőzéssel együtt már 11 meccse veretlen a magyar csapat, amire 20 éve nem volt példa.

Kapcsolódó
Eb-főpróba: 0-0-s döntetlen az írek ellen
Gólnélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Írországgal az utolsó felkészülési mérkőzésén. Egy hét múlva már Portugáliával találkozik Marco Rossi csapata a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar csapat egymást követő tizenegyedik mérkőzésén maradt veretlen.

„Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől” – értékelt Marco Rossi, de gyorsan le is szögezte, hogy az Eb-n majd másfajta taktikát kell választania a magyar válogatottnak.

Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra.

A játékosok teljesítményére semmilyen szemrehányást nem tud tenni: hajtottak, működött a letámadás és azok a taktikai elemek, amiket előre megbeszéltek. A befejezéseknél volt hiányérzete, hasznos lett volna, ha Sallai Roland játszhat, aki izomfájdalmakra panaszkodott, ezért elővigyázatosságból pihentették.

Kapcsolódó
Az ír kapitány szerint rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy kifütyülték a térdelő játékosait
Marco Rossi szerint a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. A szurkolók viselkedéséről őket kell megkérdezni.

„Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is.

Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken.

Tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is. Amikor az Eb-mérkőzésekre felküldöm a kezdőcsapatot, akkor több szempontból is mérlegelem a lehetőségeket, és persze az ellenfél játékosai is meghatározzák majd, hogy kiket küldök pályára” – idézi az MLSZ honlapja a magyar kapitányt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik