Hírek sport

Eriksen tudata teljesen tiszta, a válogatotthoz pszichológust hívtak

UEFA/UEFA via Getty Images
UEFA/UEFA via Getty Images

Sajtótájékoztató keretein belül számolt be róla a dán szövetség, hogy Christian Eriksen jól van.

Kapcsolódó
Eriksent stabil állapotban vitték kórházba
Christian Eriksent a pályán élesztették újra, a mérkőzés félbeszakadt.

Az eseményen részt vett Morten Boesen, a válogatott orvosa is, aki szerint a középpályás annak ellenére is jól van, hogy nem engedték ki a kórházból. Az is kiderült, hogy Eriksen szíve valóban leállt egy szívroham következtében, de a defibrillátor első használata sikeresnek bizonyult. Az újraélesztést azonban már a pályán elkezdte Simon Kjaer, így alighanem az ő érdeme is. Azt viszont nem tudják még, hogy Eriksen szíve miért állt le.

Pont ez az egyik oka annak, hogy nem engedték ki a kórházból. Szeretnénk rájönni, mi történt vele. A tudata tiszta, ébren van és mindenre világosan tud felelni

– mondta Boesen az Ekstrabladetnek.

„Amikor odaértem, még lélegzett és volt pulzusa is, ami azonban hirtelen megállt. Azonnal elkezdtük az újraélesztését”

– idézi a csapatorvost a BBC.

Peter Møller, a dán szövetség (DBU) igazgatója elmondta, hogy Eriksennel tudtak videóchatelni a kerettagok, valamint vasárnap reggel egy pszichológus is érkezett a csapathoz, hogy mentális segítséget nyújtson a focistáknak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik