Hírek sport

Szalai Attila: Meg fogjuk mutatni, hogy mi is jó minőséget képviselünk

Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP
Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP

Kedden a magyar válogatott is megkezdi a szereplését az Európa-bajnokságon, első ellenfelünk Portugália lesz, amellyel 2016-ban is találkoztunk, akkor 3-3 lett a vége.

A címvédő ellen hatalmas feladat vár a magyar védelemre, amelynek egyik legstabilabb tagja lett az utóbbi időben a török Fenerbahcéban légióskodó Szalai Attila.

A válogatott az Izland elleni pótselejtezőn aratott 2-1-es győzelemmel vívta ki a részvételt, de a csoportbeosztásnál finoman szólva sem volt szerencséje, hiszen a legutóbbi Eb-t megnyerő Portugália mellett a 2018-as világbajnok Franciaország, valamint a 2014-es vb-győztes Németország került mellé.

„Nem kell bemutatni egyik csapatot sem, egyénileg és csapatként is topkategóriás válogatottakkal fogunk találkozni, de hozzá vagyunk szokva, hogy nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen játszunk, és az utóbbi években értünk el szép eredményeket a legjobbak ellen is. Nem mi vagyunk az esélyesek, ez egyértelmű, de meg fogjuk mutatni, hogy mi is jó minőséget képviselünk. Lehet, hogy ha posztonként hasonlítjuk magunkat az ellenfelekhez, nem mi jövünk ki jobban, de megvannak a magunk erősségei.

Egységesek és szervezettek vagyunk, és aki lebecsül minket, az nagyon rosszul teszi. Azzal kell az ellenfelek fölé nőnünk, hogy mindenkinél jobban akarjuk a győzelmet, és csapatként segítjük egymást minden helyzetben

– nyilatkozta a 23 éves Szalai a Molcsapat oldalán.

Aki elismerte, tavaly ősz óta olyan eredményeket ért el a válogatott, ami alapján megnőtt a várakozás a csapattal szemben, ezzel együtt pedig a nyomás is nagyobb a játékosokon.

„Amit tudni lehet Portugáliáról, azt tudjuk, így már csak azon múlik a sikerünk, hogy mennyire tudjuk megvalósítani a szakmai stáb által kitalált taktikát. (…) Hogy mit tartanék jó szereplésnek az Eb-n? A csapat mentalitásából, és a saját magunkkal szemben támasztott elvárásokból kiindulva nem lennék elégedett szűk vereségekkel.Pontot, pontokat szeretnénk szerezni, és ezért mindent meg fogunk tenni érte” – fogadkozott Szalai Attila, aki egy jó Eb-szerepléssel tovább növelheti a saját ázsióját.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik