Hírek sport

Az Eb legtöbbet szerelő és hajtó csapata a miénk volt az első fordulóban

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

A magyar válogatott két statisztikában is a legjobbnak bizonyult az Európa-bajnokság első fordulójában.

Kapcsolódó
84 percig élt a magyar álom, Ronaldo Eb-csúcsot döntött
A hajráig tartottuk a gól nélküli döntetlent, de pár peches perc elég volt a címvédő győzelméhez.

A keddi játéknap után hivatalosan is lement az Eb első csoportköre, így az UEFA statisztikai oldaláról több érdekességet is meg lehetett találni. Ebből kirajzolódik, mekkorát melóztak a játékosaink, mivel

a magyar válogatott mutatta be a legtöbb szerelést, összesen huszonkettőt. Szintén az Eb mezőnyének legjobbja volt a csapatunk a lecsorgó labdák begyűjtésében, az úgynevezett „ball recovery”-t 58 labdaszerzéssel abszolválták a mieink.

A védelemből Botka Endre hozta össze a legjobb statisztikát, ő nyolc labdaszerzés mellett ötször szerelt, amivel holtversenyben szintén a legjobb volt Bernardo Silva, Kevin Mbabu mellett. Emellett négyszer tisztázott is a Sofa Score adatai szerint. Ha hozzátesszük, hogy Nagy Ádám futotta a második legtöbbet és Szalai Ádám (!) is négy szereléssel járult hozzá az első csoportmeccsünkhöz, egészen jó képet kapunk róla, mekkora erőfeszítést tett bele a csapat a portugálok elleni meccsbe.

Összehasonlításképp a spanyolokkal antifocival 0-0-t játszó svédek 16 szerelés mellett 39 labdát gyűjtöttek össze. A legjobbak közül Kristoffer Olssonnak ugyanezek a mutatói 4 és 3, míg Sebastian Larssonnak 4 és 5. Nekik sikerült kihúzni, nekünk sajnos nem.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik