Hírek sport

Ez volt a 21. századi magyar futball legszebb napja – lapszemle

SZABÓ BERNADETT / POOL / AFP
SZABÓ BERNADETT / POOL / AFP
Nemcsak Magyarországon, hanem Európában is komoly visszhangot keltett a válogatott Franciaország elleni 1-1-es döntetlenje az Európa-bajnokság szombati játéknapján.

A L’Equipe értelemszerűen több írásban is foglakozott a mérkőzéssel. A lap újságírója, Vincent Duluc az elemzésében azt írta, felismerhetetlenül nagy egyéni hibák vezettek oda, hogy a franciák közel álltak a katasztrófához és a vereséghez egy izzó stadionban Magyarországon.

Kapcsolódó
Az élet most visszaadta Fiolának, amit 2016-ban elvett tőle
Sérülésekkel teli évek után újra csúcsformában játszik a válogatott hőse.

A focit tizenegyen játsszák, de a francia válogatottnak nincs esélye a győzelemre, amikor így játszik

írta, hozzátéve, büszke is lehet az ellenfél, mert ez volt a 21. századi magyar futball legszebb napja.

Kapcsolódó
A magyar válogatott nem törődött bele, hogy a szimpatikus vesztes szerepét osszák rá a halálcsoportban
A portugálok elleni meccs után sem megszégyenülten kellett hazakullogni, de a franciák elleni egészen bravúros 1-1-et követően mégis teljesen más érzés volt elindulni a Puskás Arénából. Ennek a meccsnek a pillanatai évek múlva is bevillannak majd.

De akadt olyan írás is, amely szerint Antoine Griezmann, Karim Benzema és Kylian Mbappé kontrasztos délutánt élt meg, és a szerző a bizalomhiányt emlegette.

A nyomtatott újság címlapja mindenesetre érzékletesen mutatja a bukást.

L’Equipe

A Le Parisien címlapja a forróságra utal, de ez nem csupán a kegyetlen hőségre, hanem a vereséghez közeli állapotra is utal.

Le Parisien

„A francia csapat szenvedett a budapesti hőségben az erős és egységes magyarok ellen. A támadójáték pontatlan és csalódást keltő volt” – írta a lap.

„A Németországban elért győzelmet már elfelejtették, szombat délután a válogatott a hőség és a magyarok rohama alatt összeomlott. Pavard-nak és Varane-nak gyorsan el kell felejtenie ezt a találkozót. A csatároknak pedig fel kell zárkózniuk, ha el akarnak jutni az Eb végjátékáig.”

A Kékek megbotlottak Magyarországon (Les Bleus butent sur la Hongrie), írta a Le Dauphiné.

Le Dauphiné

A BBC szerint Griezmann mentette meg Franciaországot, a magyarok híres pontot szereztek a hangos Budapesten.

A cikk kitér arra, hogy történjen bármi az Európa-bajnokságon, a magyar szurkolók sohasem feledik azt a pillanatot, amikor a 31 éves Fiola (aki még sohasem futballozott külföldi csapatban – a góljával megdöbbentette a világbajnokot.

A Guardian azt írta, „Antoine Griezmann megmenti Franciaországot, de nem tudja elcsitítani a magyar önkívületet”.

„A Puskás Aréna akkor sem fog ilyen intenzitással, zajjal és szenvedéllyel visszhangozni, ha végül ott rendezik az Európa-bajnokság döntőjét. Hacsak Magyarország be nem jut a fináléba, természetesen. Ez a magyarok pillanata volt, Franciaország volt a döntőjük, és olyan mérkőzést játszottak, amely minden jelenlévő emlékezetében hosszú ideig megmarad.”

A Kicker a szenvedélyes küzdelmet ecsetelte, cikkének címe szerint a meglepetés sikerült, Magyarország egy pontot kiharcolt Franciaország ellen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik