Hírek sport

Élen jár a magyar válogatott a védelmi mutatókban az Eb-n

Darko Bandic - Pool/Getty Images
Darko Bandic - Pool/Getty Images

A magyar válogatott bravúros döntetlent játszott szombaton a világbajnok francia csapat ellen (1-1).

Kapcsolódó
A magyar válogatott nem törődött bele, hogy a szimpatikus vesztes szerepét osszák rá a halálcsoportban
A portugálok elleni meccs után sem megszégyenülten kellett hazakullogni, de a franciák elleni egészen bravúros 1-1-et követően mégis teljesen más érzés volt elindulni a Puskás Arénából. Ennek a meccsnek a pillanatai évek múlva is bevillannak majd.

Ezen a mérkőzésen a portugálok elleni 3-0-s vereség után ismét hatalmas védőmunkát produkáltak a mieink, ezt pedig az UEFA hivatalos statisztikái is mutatják.

Két fordulót követően a magyar válogatott mutatta be a legtöbb szerelést, negyvenszer sikerült így labdát szerezni, a második Lengyelország harmincöttel.

Szintén a legjobbak között voltak játékosaink a lecsorgó labdák begyűjtésében, ezt 99-szer tették meg, akárcsak a dánok. A legjobbak a csehek voltak ebben a mutatóban százzal.

Kapcsolódó
Az Eb legtöbbet szerelő és hajtó csapata a miénk volt az első fordulóban
Még a spanyolokkal döntetlent játszó svédek sem mutattak többet a magyar csapatnál.

Személyekre bontva Nagy Ádám azután, hogy az első fordulóban a második legtöbbet futotta, most sem fogta vissza magát, a teljes mezőnyben az ötödik legnagyobb távolságot tette meg 23 kilométerrel. Botka Endre az Eb harmadik legtöbb szerelését bemutató futballistája, neki ez nyolcszor sikerült, a második legjobb Thomas Müllernek kilencszer, Manuel Locatellinek pedig tízszer.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik