Hírek sport

„Hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem”

Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images
Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images

Ahogyan arról vasárnap beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt indított vizsgálatot a magyar válogatott meccsei miatt.

Kapcsolódó
Vizsgálatot indít az UEFA a magyarok Eb-meccseivel kapcsolatban
A portugálok és a franciák elleni találkozót is kivizsgálja a fegyelmi bizottság.

A vádak szerint Karim Benzema és Kylian Mbappé labdaérintéseinél hangozhatott el huhogás, vagy rasszista bekiabálás, de Cristiano Ronaldo szexualitására is érkezhettek megjegyzések. A francia válogatott sajtótájékoztatóján így fölmerült a téma, a jelen lévő Lucas Digne válaszolt arra a kérdésre, mit érzékelt ebből.

Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem. Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá

– idézi az NSO az Everton védőjét.

A franciák a zárófordulóban a portugálok mérkőznek majd meg Budapesten, így aztán ha valami zavarta volna őket a helyszínnel kapcsolatban, azt alighanem szóvá tették volna már. Szerda este a Németország-Magyarország mérkőzéssel egy időben, 21 órakor kezdődik majd az a találkozó is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik