Hírek sport

Király Gábor védelmébe vette Szalai Ádámot

Szalai Ádám iszonyatosan sokat gürizik, rengeteget birkózik az ellenfél belső védő kettősével”, vagy, „Szalai Ádám játéka szart sem ér, mér rég el kellett volna felejgteni”. Íme a két véglet a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának megítéléséről, amiből kirajzolódik, Szalai játéka, személyisége erősen megosztja a szurkolókat.

Kapcsolódó
Mit keres Szalai Ádám a válogatottban?!
Szalai Ádámot szétszedi a magyar szurkolók egy része, amiért kevés gólt rúg és megkopott a gyorsasága. Mégis sokat tesz hozzá a válogatott játékához.

Lehet, ezért gondolta azt Király Gábor, hogy a németek elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt a dpa német hírügynökségnek kiemeli korábbi válogatott csapattársa, a Mainz támadójának szerepét.

Ádám nagyon fontos játékos, akinek sok Bundesliga-tapasztalata van. Nemzetközi szinten is rengeteget szerepelt, és emiatt sokat tud adni a csapatnak kapitányként. A fiatalabb játékosok számára Ádám fontos tanácsadó

– nyilatkozott a Hertha BSC ex-kapusa.

A Mainzban légióskodó Szalai a franciák elleni, szombati csoportmérkőzésen (1-1) ütést kapott a fejére, ezért már korán le kellett cserélni, de szerdán, Münchenben bevethető lesz. Király beszélt az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péternek és a bajnok Bayern München kapusának, Manuel Neuernek a párharcáról is.

Jól ismerik egymást a Bundesligából, ők tudják a legjobban a másik erősségeit és gyengeségeit. Jó lesz őket újra együtt látni

– mondta a volt hálóőr, aki szerint lenyűgöző a magyar csapat eddigi szereplése az Eb-n.

„A válogatott a teljesítményével szenzációs érzést kelt az emberekben. Nagyon nehéz csoportba kerültünk a címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal és természetesen a németekkel, de megnehezítjük a favoritok dolgát. A csapat megpróbálja a legjobbját nyújtani.”

A 2019-ben visszavonult, 45 esztendős Király Gábor – aki az 1860 München csapatában is játszott Németországban – a 2016-os kontinensviadalon 40 évesen és 86 naposan is szerepelt, így ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett Eb-n.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik