Hírek sport

Fiola Attila először a világbajnoknak rúgott gólt

Tibor Illyes - Pool/Getty Images
Tibor Illyes - Pool/Getty Images

Szombaton Fiola Attila góljával szerzett vezetést a magyar válogatott a világbajnok franciák elleni 1-1-re végződő Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Kapcsolódó
Többé nem álom: pontot szereztünk a világbajnok ellen
Fiola Attila vezető góljára Antoine Griezmann válaszolt a franciák részéről.

Az önmagában is kiemelkedő sportteljesítmény még értékesebb lehet a 31 éves hátvédnek, ugyanis eddig mindössze ötször talált aktuális ellenfele kapujába. Még ennél is meglepőbb, hogy

Fiola először szerzett olyan gólt, ahol tudatosan kapura rúgta a labdát.

Pályafutása kezdetén még támadó volt, sőt a Paksban korosztályos gólkirály is lett kétszer, derül ki a Nemzeti Sport Online beszámolójából. A felnőtt csapatba azonban már középpályásként került, majd a hátvédek közé sorolták vissza. Első góljára egészen 2014 tavaszáig kellett várnia és inkább mázlis volt, mintsem tudatos. Gévay Zsolt lőtt ugyanis kapura a Szombathelyi Haladás elleni bajnokin, ami Fiola combjáról pattant a gólvonalon túlra.

Fiola ezután már csak fejjel talált be a franciák elleni meccsig. 2016-ban Zsótér Donát beadását bólintotta az Újpest kapujába, majd öt éven át nem szerzett gólt. A 2021-es naptári év azonban jól sikerült számára, januárban a Kisvárdának csúsztatott gólt, majd márciusban az Andorra elleni világbajnoki selejtezőben talált be.

Így jutunk el a szombati gólig, amely így a pályafutása első felnőtt góljává vált, amit nem fejjel szerzett és nem is róla bepattanva került a kapuba. És milyen jó, hogy így történt!

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik